НБУ здійснює політику "контрольованого плаваючого курсу гривні" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ здійснює політику "контрольованого плаваючого курсу гривні"

Валюта
2561
Національний банк здійснює політику контрольованого плаваючого курсу гривні і не дозволить політикам або валютним спекулянтам дестабілізувати ситуацію – заявив в ефірі телеканалу БТБ Валерій Литвицький, керівник групи радників голови НБУ.
“У нас плавання, але воно буде керованим. Країна переживає період вирівнювання платіжного балансу і ми, природно, будемо впливати, коли діють фактори не економічного, а політико-економічного, психологічного, ситуативного походження”, – запевнив Литвицький.
Він зазначив, що сьогодні деяким політикам вигідно заявляти про обвал гривні для досягнення своїх персональних цілей і закликав не вірити цим “страшилкам”, але Нацбанк має намір протистояти таким спробам.
Він додав, що сьогодні деяким політикам було б вигідно розхитати курс панічними заявами для досягнення особистих політичних цілей, але Нацбанк має намір протистояти таким спробам.
Литвицький зазначив, що часто можна почути заяви, що девальвація гривні нібито може підтримати експортерів. “У нас така девальвація є – реального ефективного обмінного курсу вище 2%, це і є наша протекція для експорту. Такі політичні витівки – розхитати економічну ситуацію у будь-який спосіб, а потім сказати: “тепер наша черга”- це не пройде”, – заявив Литвицький.
За матеріалами:
Телеканал БТБ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас