Прем'єр-міністр Великобританії: криза в США - удар по світовій економіці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Прем'єр-міністр Великобританії: криза в США - удар по світовій економіці

Світ
1103
Прем’єр-міністр Великобританії Девід Кемерон заявив, що перша за 17 років часткова зупинка роботи уряду США може підірвати зростання світової економіки.
“Це ризик для світової економіки, якщо США не можуть правильно розібратися у своїх витратах”, – сказав Кемерон.
За його словами, ситуація, що склалася нагадує всім, що система державних витрат повинна бути правильно спланована, так само як повинні бути плани з податкової політики і скорочення дефіциту бюджету.
“Деякі хочуть піти від питання скорочення дефіциту і реорганізації нашої економіки, але я думаю, що у нас буде багато нагадувань протягом найближчих місяців, включаючи те, що відбувається в США, що це абсолютно необхідно”, – сказав прем’єр-міністр.
Нагадаємо, що держслужбовці в США пішли у вимушену відпустку у зв’язку з бюджетною кризою і це негативно впливатиме на обсяг валового внутрішнього продукту. Економісти підрахували, що в таку відпустку змушені будуть піти 0,8-1 млн з більш ніж 2 млн цивільних державних службовців. При цьому тривала зупинка роботи може спонукати цих людей почати обмежувати свої витрати.
У Bank of America Merrill Corp. вважають, що двотижнева “відпустка” призведе до зниження темпів ВВП США в IV кварталі на 0,5 п. п., а якщо ситуація не зміниться в жовтні, то темпи знизяться на 2 п. п.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас