Український стартап зібрав рекордні $ 100 тис за тиждень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Український стартап зібрав рекордні $ 100 тис за тиждень

Технології&Авто
2912
Рекорд серед українських проектів за швидкістю збору коштів на краудфандінговой платформі Kickstarter встановив стартап Petcube. Менше, ніж за тиждень з запуску кампанії проекту Petcube вдалося зібрати заявлені $ 100 тис.
За першу добу на лічильник Petcube користувачі перерахували $ 40 тис. До кінця кампанії залишається ще 35 днів, тому проект має всі шанси зібрати більше коштів, ніж спочатку планувалося. Зібрані гроші підуть на виробництво першої серії гаджетів для домашніх тварин.
Petcube – це домашній робот, який покликаний розважати вихованців, поки їх господарі відсутні. Усередині пристрою: ширококутна камера, мікрофон, динаміки і лазер низької інтенсивності, поміщені в алюмінієвий корпус кубічної форми зі стороною 10 сантиметрів. Якщо підключити його до мережі, можна спостерігати за твариною, розважати її лазерною указкою, говорити з вихованцем через динаміки і т.д.
Пристрій вже готовий до серійного виробництва, за попереднім замовленням на Kickstarter він коштує $ 99, максимальна ціна складе близько $ 199 (сам робот і два хутряних чохла до нього). Доставка перших пристроїв почнеться з травня 2014 року.
До цього найбільшим успішний виходом серед українських стартапів був iblazr, який робить портативні спалахи для iOS і Android, і якому за 10 днів вдалося зібрати необхідні $ 56 тис.
Український краудфандінг поки що розвинений досить слабо, але проте, деяким проектам вдається зібрати гроші на батьківщині: нещодавно на сайті інтернет-журналу про культуру Korydor зібрав 116% від необхідної суми – 46 тис. грн за 100 днів кампанії.
За матеріалами:
Ain.Ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас