Столичні таксисти придумали спосіб підвищити ціну на проїзд на 10 грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Столичні таксисти придумали спосіб підвищити ціну на проїзд на 10 грн

Особисті фінанси
3184
Столичні таксисти не вдоволені мінімальним тарифом в 35 грн, через велику конкуренцію, відверто підвищувати ціни вони не хочуть. Тому вигадують хитрощі, щоб підвищити вартість на 5-10 грн.
У Києві мінімальний тариф на проїзд у таксі – в середньому 30-35 грн.
«Менше ніж на 40 грн ніхто замовлення не беруть. Деякі встановили собі навіть фільтри, що не пропускають «шарові» замовлення. Чекають, коли замовник накине до тарифу хоча б 5-10 грн», – розповів таксист Микола. Офіційно це підтверджують.
«Це – як аукціон. Фактично всі водії можуть бачити замовлення через сервери обміну, але не беруть, поки не буде підходящої ціни», – каже керівник «Української таксомоторної асоціації» Андрій Антонюк.
Підвищувати тарифи на папері власники таксі не хочуть, а тому заманюють клієнта міфічно низькою ціною.
«Диспетчер назве вам 30-35 грн. Ви будете чекати, але вільної машини не виявиться. У диспетчерській вам дадуть відповідь: замовлення передано, а машин немає», – каже Антонюк. Деякі знаходять вихід.
Скаржитися на такий підхід нікому – ні диспетчер, ні власник компанії ні за що не відповідають. У теж час, серед таксистів поширена думка, що після прийняття закону кількість служб різко зменшиться, а ті що залишилися різко піднімуть ціни для пасажирів (які зараз відносно низькі через сильну конкуренцію).
Державного регулювання цін на таксі в Києві немає. Це підтвердила прес-секретар Мінінфраструктури Єлизавета Ярмош. «У таксистів вільний тарифний ринок. Вони визначають середню вартість, виходячи зі своїх витрат і прибутків», – сказала вона і нагадала, що міністерство давно підготувало законопроект «Про таксі», він зараз на громадських слуханнях.
За матеріалами:
Вісті
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас