Екс-міністр економіки прогнозує стабільність гривні до кінця зими — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Екс-міністр економіки прогнозує стабільність гривні до кінця зими

Валюта
1106
Треба віддати належне нинішній владі щодо стабілізації роботи банківської системи України. Про це у статті “Потенціал зростання. Чи є вихід з депресії, розтягнулася на 22 роки?” пише колишній міністр економіки України Богдан Данилишин, який зараз перебуває в Чехії.
“Населення з початку 2013 року, збільшило вклади в комерційних банках на загальну суму 44,7 млрд грн. З них безпосередньо в гривнях, приріст вкладів склав – 44,3 млрд грн, а в іноземних валютах – менше 0,5 млрд грн. Все це прямо вказує на відсутність девальваційних очікувань з боку населення”, – зазначив він.
Крім того, за словами екс-міністра економіки, позитивним фактором є стабілізація ситуації на міжбанківському валютному ринку.
“Існують передумови для забезпечення стабільності національної валюти протягом осені 2013 – зими 2014 року”, – вважає Данилишин.
Оцінюючи створення владою Державного банку розвитку, він зауважив, що головною умовою успіху подібних утворень є преференційні регуляторні норми, які застосовуються до них, а також більш низькі витрати на їх забезпечення необхідним капіталом.
“Не приховую, що значення і роль таких банків у розвинутих економіках піддають сумніву, але у перехідних економіках та країнах із зароджуваним ринком, їх значення важко переоцінити. Це особливо яскраво підтверджує досвід східноазійських країн”, – пише колишній міністр економіки.
Нагадаємо, що раніше Данилишин назвав 2013-2014-і рр.. вирішальними в долі економіки.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас