До ям на дорогах корупція відношення не має, - Укравтодор — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

До ям на дорогах корупція відношення не має, - Укравтодор

Казна та Політика
1040
У Держагентстві вважають, що дорожні служби не допускають порушень у технології будівництва доріг, побоюючись відповідальності.
Про це глава Державного агентства автодоріг («Укравтодор») Євген Прусенко заявив в ході публічних дебатів «Якісні дороги – дороге задоволення для України», які пройшли вчора пізно ввечері.
«Складно відповідати на питання про корупцію, так ніби тебе зловили за вухо. Але я можу сказати, що за 2011 – 2012 рік був опублікований звіт Держфінінспекції, який був «пробарабанений» на весь світ, що ось є 225 млн. втрат від «Укравтодору»… За результатами судових засідань, прийнятих заперечень «Укравтодору», залишилося на сьогоднішній день в судах 45 млн. грн», – повідомив Євген Прусенко.
Глава Держагентства автодоріг також висловив упевненість, що дорожні служби не допускають порушень у технології будівництва доріг, побоюючись відповідальності.
«Не може бути такого, щоб було чотири сантиметри (шар дорожнього покриття – ред.) замість п’яти, тому що ніхто сам собі не ворог і в тюрму не хоче. Це те, що можна перевірити через п’ять, десять років, можна прийти і подивитися. Те ж саме по кількості піску і так далі» – підкреслив Прусенко.
За словами голови «Укравтодору», корупційні явища в автодорожній галузі не роблять значного впливу на загальну ситуацію.
«З цим треба боротися, але не треба робити це головною причиною такого стану доріг», – зазначив Євген Прусенко.
Як повідомлялося, згідно зі звітом Державної фінансової інспекції України, були перевірені регіональні служби автомобільних доріг та дочірні підприємства ДАК «Автомобільні дороги України» за II-IV квартали 2010 року, 2011 рік та I півріччя 2012 року. Ревізії виявили ряд суттєвих порушень і недоліків на суму 225 млн. грн., які негативно впливають на стан дорожньої галузі України і призводять до «вимивання» та незаконного використання бюджетних коштів.
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас