Складено рейтинг найчесніших країн світу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Складено рейтинг найчесніших країн світу

Казна та Політика
1233
Американці склали рейтинг найбільш чесних країн, провівши експеримент з «втраченими» гаманцями
Американський журнал Reader’s Digest перевірив на чесність жителів 16 міст у різних країнах світу, де на вулицях залишали гаманці з сімейними фото, контактними даними та п’ятдесятьма доларами.
У підсумку, найчеснішими виявилися жителі столиці Фінляндії Гельсінкі, де було повернуто 11 з 12 підкинутих на вулиці гаманців. Найбільш нечесними виявилися португальці – в Лісабоні був повернутий тільки один гаманець, і те туристами з Голландії. На другому місці за чесності виявився індійський Мумбаї (повернуто 9 з 12 гаманців), незважаючи на те, що сума у перерахунку в рупії відкривала перед тим, хто знайшов гаманець, куди більш широкі перспективи, ніж при перерахунку в швейцарські франки. Проте в Цюріху були повернуті лише чотири знахідки. Цікаво, що мати двох дітей з Мумбаї, повертаючи знахідку, розповіла, що чесність їй прищепили батьки.
По вісім гаманців повернули в Будапешті та Нью-Йорку. Столиця Росії з сімома повернутими гаманцями з усією готівкою опинилася на 5-му місці. Одну зі знахідок повернув співробітник МНС Росії, заявивши, що зробив це з почуття офіцерського обов’язку.
Дослідження також показало, що любителі чужого часто не найбідніші люди. Так один з таких антигероїв в Індії виявився власником автомобіля Mazda, що вважається шиком в цій країні. А ось один з жителів Нью-Йорка, знайшовши гаманець, пішов в найближчий магазин і купив запас сигарет.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас