Про реальну готовності будинків до опалювального сезону не знає ніхто - екс-міністр ЖКГ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Про реальну готовності будинків до опалювального сезону не знає ніхто - екс-міністр ЖКГ

Казна та Політика
529
Ніхто не знає, наскільки будинки готові до опалювального сезону 2013-2014 – про це розповів екс-міністр Житлово-комунального господарства Олексій Курченко на прес-конференції.
“Про реальний стан підготовки наших будинків не знає ніхто, я вас запевняю в цьому. Рапорти будуть напередодні опалювального сезону 98-99% готові. Це традиційна така гра йде, тобто місцеві органи влади звітують – ця статистика потім йде вгору, створюється штаб… По кожному будинку повинен бути здійснений комплекс заходів з підготовки його до опалювального сезону: перевірка стану всіх інженерних мереж, ремонт. Має бути підписаний дуже складний акт – і постачальник тепла, і експлуатуюча організація повинні його підписати, але, як правило, таких актів немає”, – підкреслив Курченко, додавши, що, швидше за все, ніхто не бачив у себе в будинку будь-якого, хто б перевіряв стан його готовності до зими.
Крім цього, Курченко повідомив, що стаціонарні обігрівачі викликають додаткове навантаження на електромережі, через що “вилітають” трансформаторні підстанції або будинкові електричні системи, які теж на даний момент зношені.
Він також підкреслив, що тільки холодна пора року покаже наскільки будинки та електромережі готові до безаварійного проходження опалювального сезону.
Нагадаємо, 19 вересня начальник Управління комунальної теплоенергетики Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Олена Малежик запевнила, що до опалювального сезону підготовлено 96% житлового фонду.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас