Коли дружби немає: торгівля між Україною та Росією впала на 19% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Коли дружби немає: торгівля між Україною та Росією впала на 19%

Казна та Політика
1188
Товарообіг між Україною та Російською Федерацією за 8 місяців поточного року скоротився приблизно на 19%.
Про це було повідомлено сьогодні під час зустрічі прем’єр-міністра Миколи Азарова і голови уряду РФ Дмитра Медведєва в Астані, передає прес-служба Кабінету міністрів.
“Сторони домовилися надати взаємній торгівлі нової динаміки і відновити об’єми товарообігу на рівні попередніх років”, – сказано у повідомленні.
Азаров і Медведєв домовилися, що до засідання Міжурядового комітету з економічних питань, який відбудеться 15 жовтня, це питання буде детально обговорено у рамках підкомітетів, експертів високого рівня.
“У тому числі, будуть проаналізовані існуючі у двосторонній торгівлі обмеження, зокрема у трубній продукції, колісних парах, коксі, автомобілях. У результаті будуть розроблені відповідні пропозиції щодо шляхів врегулювання цих протиріч”, – зазначено у повідомленні.
Варто зазначити, що у РФ раніше заявляли, що торговельні відносини з Україною погіршаться через підписання Києвом угоди про асоціацію з Європейським Союзом.
Водночас Україна досягає певних успіхів у торгівлі з ЄС. Так, у І півріччі 2013 року негативне сальдо торгівлі товарами з Європейським Союзом зменшилося на $417,3 млн до $3 млрд 905,6 млн.
А сьогодні стало відомо, що Україна в поточному маркетинговому році стала найбільшим постачальником м’якої пшениці в країни Євросоюзу.
За матеріалами:
gazeta.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас