В США запустили перший комерційний безпілотник — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В США запустили перший комерційний безпілотник

Світ
614
Нафтогазова компанія ConocoPhillips провела перший запуск безпілотників у Чукотському морі біля північного узбережжя Аляски.
Таким чином, безпілотний літальний апарат був вперше запущений в комерційних цілях – раніше безпілотники використовувалися тільки в оборонних, дослідницьких цілях, а також для різних некомерційних досліджень.
Компанія запустила апарат ScanEagle виробництва Boeing. Під час польоту, який тривав 36 хвилин, фахівці протестували роботу датчиків і систем навігації безпілотника. З його допомогою ConocoPhillips збирається спостерігати за міграцією китів, рухом льодів і іншими явищами, аналізуючи ризики нафтовидобутку для навколишнього середовища. Перевага безпілотників перед звичайними літаками – в меншій витратності і низькому рівні шуму.
Розмах крил ScanEagle становить десять футів (три метри). Апарат здатний літати без дозаправки 18 годин і вести відеозйомку, передаючи сигнал на сушу або морське судно. Запас пального становить 1,5 галона (5,7 літра). Апарат з 2004 року використовують американські військові.
У 2015 році американська влада планує повністю відкрити повітряний простір для комерційних польотів безпілотників. У зв’язку з цим спостерігачі в США висловлювали побоювання, що безпілотники можна буде використовувати для шпигунства.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас