Добре продався: гендиректор Nokia отримає $25 млн бонусів за угоду з Microsoft — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Добре продався: гендиректор Nokia отримає $25 млн бонусів за угоду з Microsoft

Технології&Авто
556
Генеральний директор Nokia Стівен Елоп може отримати близько $25 млн за операцію з продажу мобільного бізнесу фінської компанії технологічному гіганту Microsoft. Як пише газета The Wall Street Journal, Елопу може дістатися 14,6 млн євро ($19,5 млн) винагороди у вигляді акцій і ще 4,2 млн євро ($5,6 млн) у вигляді зарплати і бонусів.
Якщо акціонери Nokia схвалять угоду з Microsoft, то Елоп отримає виплати вже на початку наступного року, повідомляє видання.
З цієї суми 70% компенсаційної винагороди Елоп заплатить Microsoft, а фінська компанія виплатить решту 30%. Про це стало відомо з підготовлених до зборів акціонерів документів, призначених на листопад.
Крім того, представники Nokia також зазначили, що крім пропозиції Microsoft на нараді будуть розглядатися й інші питання, у тому числі продаж деяких частин бізнесу ще одному потенційному покупцеві або реструктуризація існуючого партнерства з Microsoft з використання Windows.
3 вересня поточного року Microsoft оголосила про намір придбати бізнес Nokia з виробництва мобільних пристроїв за 5,4 млрд євро. Операцію планується закрити в першому кварталі 2014 року.
Варто зауважити, що, за даними ЗМІ, до домовленості про продаж мобільного підрозділу компанії Microsoft, Nokia планувала перейти до випуску Android-смартфонів.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас