Особисті статки японців за рік зросли на 5% - вже другий рік поспіль — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Особисті статки японців за рік зросли на 5% - вже другий рік поспіль

Світ
308
Японський банк у черговій статистичній доповіді повідомляє, що сукупний статок фізичних осіб у країні станом на кінець червня цього року склав 1590,1 трлн ієн (понад 16,2 трлн доларів). У порівнянні з тим же періодом минулого року він зріс на 5%.
Особисті статки японців збільшуються другий рік поспіль. У цю категорію включаються готівкові та вклади в банках, які разом оцінюються в більш ніж 859 трлн ієн (майже 8,7 трлн доларів), а також акції та інші форми інвестицій. Серед країн азійського регіону Японія займає перше місце за кількістю мільйонерів і мільярдерів.
Головним чинником збільшення особистих капіталів, на думку експертів центробанку Японії, що провів такі підрахунки з 1979 року, є відчутне послаблення національної валюти по відношенню до долара США, яке відбулося за останні півроку. Зіграло свою роль у зростанні сукупного багатства майже 127-мільйонного населення Японії і підвищення цін на японські акції на тлі ділової кон’юнктури в країні, яка помітно покращала в цьому році.
Між тим, в кінці липня державний борг Японії вперше перевищив позначку 1 квадрильйон ієн (понад 10,3 трлн дол), що вдвічі більше розміру валового внутрішнього продукту країни.
Уряд регулярно обіцяє стримати хоча б наростання боргу, однак виконати це завдання досі не вдається. В останні два роки зростання боргу прискорилося через великі витрати на відновлення країни від наслідків руйнівного землетрусу і цунамі 2011 року.
За матеріалами:
ІТАР-ТАСС
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас