АМКУ відмовився розглядати скаргу life :) про монополізм мобільних операторів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

АМКУ відмовився розглядати скаргу life :) про монополізм мобільних операторів

Технології&Авто
1076
Антимонопольний комітет України відмовився розглядати офіційну заяву мобільного оператора “Астеліт” (life :) про регіональний монополізм на голосовий зв’язок деяких мобільних операторів.
За словами генерального директора “Астеліт” Олександра Барінова, в Україні є регіони, де деякі оператори займають монопольне становище. “МТС” переважає на сході: у Луганській області на його частку припадає 96% всіх абонентів мобільного зв’язку, в Донецькій – 86%, Херсонській – 86%. Компанія “Київстар” займає домінуюче становище на Заході – 98% у Хмельницькій області, 91% у Тернопільській та 93% у Вінницькій”, – пояснює Барінов.
Як пояснюють у life :), така ситуація склалася через високу вартість на дзвінки на номери поза мережею, яка сформувалася через завищену вартість інтерконнекту. Як результат, голосовий трафік усередині мережі у всіх трьох українських мобільних операторів становить більше 90%.
“Утворюється штучний бар’єр між операторами і в результаті дзвонити в США дешевше, ніж абонентові іншого оператора. Наприклад, в Європі внутрішньомережний і позамережний трафік знаходяться в співвідношенні 60/40”, – підкреслив Барінов.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас