Рада дозволила не міняти радянські водійські права на нові — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рада дозволила не міняти радянські водійські права на нові

Технології&Авто
4063
Верховна Рада дозволила не змінювати водійські права тим громадянам України, у яких є водійські посвідчення зразка СРСР. За відповідний законопроект № 2633-1 на засіданні у вівторок, 17 вересня, проголосували 314 нардепів.
Проект закону № 2633-1 “Про внесення змін до Закону України “Про Єдиний державний демографічний реєстр і документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу або її спеціальний статус” щодо врегулювання питання дії посвідчень водія зразків бланків, затверджених органами влади Союзу Радянських Соціалістичних Республік”, був прийнятий за основу та в цілому.
У той же час перед цим народні депутати відмовилися прийняти проект Закону № 2633 “Про внесення змін до Закону України “Про Єдиний державний демографічний реєстр і документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу або її спеціальний статус”(щодо безкоштовної заміни водійського посвідчення старого зразка для громадян пенсійного віку), який припускав безкоштовну заміну прав для пенсіонерів.
Нагадаємо, що в 2011 році Верховна Рада прийняла закон № 8507 “Про документи, що засвідчують особу і підтверджують громадянство України”, який ввів біометричні паспорти. Також українських водіїв, що мають права зразка СРСР, зобов’язали замінити їх на нові до 1 січня 2014 року. Після цієї дати старі права стануть недійсними, і з ними вже не можна буде керувати автомобілем.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас