НАТО готове сприяти приєднанню України до ЄС - заступник генсека — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НАТО готове сприяти приєднанню України до ЄС - заступник генсека

Казна та Політика
527
Організація Північноатлантичного договору (НАТО) готова сприяти приєднанню України до Європейського Союзу. Про це сказав під час прямого включення з Штаб-квартири НАТО в Брюсселі (Бельгія) заступник генерального секретаря НАТО Олександр Вершбоу, виступивши перед учасниками міжнародної конференції “Роль міжнародних організацій у національній безпеці України”.
“Майбутнє співробітництва “НАТО-Україна” виглядає перспективно. Україна, ймовірно, не буде шукати можливості приєднатися до НАТО, але інтенсивне співробітництво з НАТО демонструє достатній рівень підтримки пріоритетів України у приєднанні до ЄС. І ми будемо робити все можливе, щоб допомогти Україні виконати це завдання”, – повідомив Вершбоу.
Він зазначив, що НАТО поважає вибір України дотримуватися позаблокового статусу і, незважаючи на такий статус України, співпраця між НАТО і Україною стало останнім часом більш ефективною і продуктивною.
Вершбоу зазначив, що Україна внесла великий внесок у підтримку миротворчих місій і вирішення кризових ситуацій у Косово та Афганістані.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас