Попит на іноземну валюту восени буде стриманим - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Попит на іноземну валюту восени буде стриманим - експерт

Валюта
3242
Можливе введення податку на купівлю готівкової іноземної валюти буде стримувати попит на неї з боку населення. Таку думку висловила Марія Сальникова експерт інформаційно-аналітичного центру FOREX CLUB в Україні.
Чисте сальдо купівлі готівкової валюти в вересні, за словами експерта, продовжить помірно зростати. Однак навряд чи це буде значна сума – не більше 200 млн. доларів, що менше показника вересня 2012 року в розмірі 1801,6 млн. доларів.
«Тиск на гривню зараз виходить від можливого скорочення програми кількісного пом’якшення в США. Якщо заходи стимулювання будуть урізані, це може зміцнити позиції американської валюти на світовому ринку. Тим не менш, ми не очікуємо значного зростання попиту на неї в Україні. Середній курс продажу готівкового долара до кінця 2013 року може перебувати в межах 8,15-8,50 грн.», – прогнозує Марія Сальникова.
Обсяг купівлі населенням готівкової валюти в серпні збільшився на 1,65% до 1689,9 млн. доларів, обсяг продажу скоротився на 8,31% до 1553,7 млн. доларів. Це може бути обумовлено поступовим зростанням девальваційних та інфляційних побоювань на тлі непростої ситуації із залученням позикових коштів державою на зовнішніх ринках для погашення валютної заборгованості та очікування традиційного для осені прискорення зростання цін. У підсумку, чисте сальдо продажу готівкової валюти вперше за п’ять місяців виявилося позитивним, і склало 136,2 млн. доларів.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас