Хімічну зброю в Сирії використовували "переважно урядові сили" - доповідь комісії ООН — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Хімічну зброю в Сирії використовували "переважно урядові сили" - доповідь комісії ООН

Світ
1390
В опублікованій в середу доповіді комісії ООН з прав людини з розслідування в Сирії говориться, що обидві сторони конфлікту винні у військових злочинах, передає Reuters.
У доповіді наголошується, що уряд Сирії влаштовував кровопролиття мирного населення, бомбардував лікарні, а також здійснював і інші військові злочини. Однак, і опозиційні сили, включаючи і іноземних мусульманських бойовиків, також здійснювали військові злочини, серед яких тортури, захоплення будівель мирного населення.
Незалежні експерти ООН заявили, що вони отримали докази застосування хімічної зброї “переважно урядовими силами… На підставі нині наявних доказів, так і не вдалося виявити дані про хімічні речовини, які були застосовані, систем їх доставки або злочинців. Розслідування триває”, – йдеться в доповіді.
“Здійснення цього насильства і злочинів стосується обох сторін конфлікту і є нехтуванням міжнародного права. Вони не бояться відповідальності”, – йдеться в тексті доповіді розслідувальної комісії ООН, яку очолює Пауло Пінейро. Також експерти ООН закликали до політичного вирішення сирійської війни і застерегли інші країни “припинити постачання зброї, оскільки очевидно воно буде застосоване для грубого порушення норм міжнародного права”.
Доповідь експертів покриває період з 15 травня по 15 липня цього року. Команда експертів складалася з 20 осіб, які опитали 258 сирійських біженців, дезертирів та інших, проводячи інтерв’ю через Skype, оскільки їм було не дозволено відвідати Сирію, незважаючи на неодноразові запити.
За матеріалами:
МIА Рейтер
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас