Королевська пообіцяла механізми безкоштовного дистанційного навчання матерям, які перебувають у відпустці по догляду за дитиною — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Королевська пообіцяла механізми безкоштовного дистанційного навчання матерям, які перебувають у відпустці по догляду за дитиною

Казна та Політика
374
Міністерство соціальної політики України пропонує розробити механізми надання дистанційного безкоштовного навчання матерям, які перебувають у відпустці по догляду за дитиною. Про це повідомила міністр соціальної політики України Наталія Королевська на круглому столі у вівторок.
“Міністерство розробляє норми, які забезпечать можливість молодим мамам проходити безкоштовне навчання, перепідготовку або підвищення кваліфікації під час трирічної відпустки по догляду за дитиною”, – сказала Королевська.
Міністр зазначила, що за оцінками експертів, за 3 роки професійної паузи людина втрачає до 70% власної професійної кваліфікації. За словами голови Державної служби зайнятості Марини Лазебної, матерям пропонують видавати ваучер для підвищення кваліфікації або отримання нової професії. При цьому, зазначила вона, такою послугою в Україні зможе скористатися більше 10 тис. жінок. “Всі ми добре знаємо, що за 3 роки перебування у відпустці по догляду за дитиною кваліфікація, навички, ділові контакти багато в чому втрачаються. Тому повертаючись на ринок праці, жінці складно претендувати на посаду і зарплату, яку вона мала до народження дитини”, – зазначила Лазебная.
Зараз, зазначила вона, рівень зайнятості жінок в Україні на 10% нижче, ніж у чоловіків. При цьому ситуація має тенденцію до погіршення.
“Якщо в першому кварталі 2013 року чисельність зайнятих чоловіків зросла на 160 тис., то працюючих жінок в Україні стало менше на 106 тис. Тільки за січень-липень безробітних жінок на обліку було 556 тис. При цьому серед жінок рівень працевлаштування становить 25%” , – повідомила Лазебна.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас