Україна входить до ТОП-7 держав світу, що мають розвинений авіапром - Укроборонпром — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна входить до ТОП-7 держав світу, що мають розвинений авіапром - Укроборонпром

Технології&Авто
707
Україна є однією з семи країн світу, що мають розвинену авіаційну промисловість. Про це під час авіаційного фестивалю “Крила Вітчизни”, який проходить на горі Узун-Сирт під Феодосією, сказав генеральний директор Державного концерну “Укроборонпром” Сергій Громов, повідомили УНН у прес-службі концерну.
Під час фестивалю, присвяченого 90-річчю вітчизняного планеризму, С.Громов повідомив, що саме спортивні авіаклуби виховали найбільш видатних льотчиків і авіаконструкторів України, і підкреслив важливість розвитку аматорського авіаційного спорту в країні.
“У світі всього сім держав, що мають розвинений авіапром. У тому числі Україна. Ми пишаємося тим, що ДК “Укроборонпром” має безпосереднє відношення до розвитку сучасної авіації та національної авіаційної промисловості. Літакобудування – унікальна високотехнологічна галузь, здатна задати інноваційний курс всій промисловості країни”, – підкреслив С.Громов.
За його словами, під час фестивалю були проведені ділові зустрічі з представниками авіаційної промисловості України та Росії. Були представлені можливості підприємств Концерну, що мають відношення до авіабудування.
Окремо на фестивалі була представлена продукція Феодосійського інституту аеропружних систем – парашутні системи різних модифікацій, гальмівні посадочні парашутні системи для літаків МіГ-29, Су-24, Су-27, водостічні пристрої для пожежогасіння з зовнішньої підвіскою вертольотів МІ-8, Ка-32, МІ-26, газові та теплові аеростати.
С.Громов зазначив, що представники підприємств ДК “Укроборонпром”, які були присутні на фестивалі, обговорили аспекти поглиблення внутрішньої технологічної та економічної кооперації в рамках Концерну.
У день відкриття фестиваль відвідали заслужений льотчик-випробувач, Герой України, радник гендиректора ДК “Укрспецекспорт” Олександр Галуненко, Генеральний конструктор ДП “Антонов” Дмитро Ківа, президент АТ “Мотор-Січ” В’ячеслав Богуслаєв, дочки Олега Антонова, дочка генерального конструктора космічних кораблів Сергія Корольова, пілоти групи “Українські соколи”.
У програму першого дня увійшло відкриття оновленого музею історії планеризму на горі Клементьєва, демонстрація художніх фільмів і льотне шоу.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас