Росія скасувала мита на ввезення мобільних телефонів і планшетів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росія скасувала мита на ввезення мобільних телефонів і планшетів

Світ
1120
Росія скасувала п’ятивідсоткове мито на ввезення мобільних телефонів. Про це газеті «Ведомости» розповів віце-президент «Евросети» Віктор Луканін.
Неназваний представник Федеральний митної служби підтвердив цю інформацію. Голова представництва Alcatel One Touch в Росії Олександр Аршинов уточнив, що мито скасовано також на ввезення модемів і планшетів.
Учасники ринку вважають, що зниження вартості телефонів після скасування мита може відбутися тільки в тому випадку, якщо ціни знизять російські представники постачальників товарів.
Розповсюджувачі та постачальники платять за товари в американській валюті, а курс долара в Росії за останній час виріс на десять відсотків. Тому, як вважають керівники «Евросети» і Alcatel, зниження мита дозволить лише утримати ціни на колишньому рівні.
Російські власті відмінили імпортне мито на телефони та планшети відповідно до зобов’язань, які Москва взяла на себе при вступі до Світової організації торгівлі.
Членство в СОТ зобов’язує Росію обнулити або знизити мита на кілька сотень товарів, перелічених у додатку до протоколу про вступ. РФ остаточно приєдналася до торгової організації в кінці серпня 2012 року.
За матеріалами:
Відомості
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас