РФ хоче позбавити статусу державного службовця половину чиновників — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

РФ хоче позбавити статусу державного службовця половину чиновників

Світ
615
Міністр фінансів Антон Силуанов пропонує позбавити половину працівників органів держуправління статусу державного службовця, паралельно підвищивши їм заробітну плату.
Подібна пропозиція Мінфіну прозвучала в доповіді щодо оптимізації бюджетних витрат і вдосконалення бюджетного планування, яку Мінфін підготував на основі пропозицій експертів Вищої школи економіки і Російської академії народного господарства і держслужби.
За словами Силуанова, статус державних цивільних службовців має занадто велика кількість людей, які при цьому користуються всіма відповідними пільгами. Однак, на його думку, такий стан речей не сприяє стимулюванню держслужбовців до ефективної і плідної роботи, бо і операціоністи, і секретарі, і заступники міністрів мають один статус.
У рамках пропонованої реформи пропонується наділяти статусом державного службовця тільки тих чиновників, які займають посади від заступників начальників відділів і вище. Таким чином передбачається стимулювати простих бюджетників на більш результативну роботу і в цілому підвищити привабливість державної служби.
Крім того, Мінфін пропонує паралельно зі скороченням кількості держслужбовців підвищити заробітну плату чиновникам, які залишилися в цьому статусі. Це передбачається зробити до 2018 року.
Мінфін також порадив скоротити оборонні витрати для економії майже 1,2 трлн рублів бюджету Росії. Силуанов зазначив, що низку пропозицій експертів його відомство не використало у своїй доповіді. Наприклад, пропозиції реорганізувати штати Міненерго, Мінзв’язку і Мінспорту, а Мінсхідрозвитку злити з Мінрегіоном. У результаті такої реформи штати відомств могли скоротитися приблизно в два рази.
Напередодні, нагадаємо, повідомлялося, що Мінфін запропонував скоротити всі витрати бюджету РФ, за винятком обов’язкових соціальних на кшталт пенсій і стипендій, на 5%.
За матеріалами:
NEWSru.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас