Лідери G20 схвалили «Петербурзький план» порятунку світової економіки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Лідери G20 схвалили «Петербурзький план» порятунку світової економіки

Світ
1416
Лідери країн-учасниць G20 схвалили так званий «Петербурзький план», спрямований на розвиток світової економіки і створення нових робочих місць. Про це заявив увечері 5 вересня російський міністр фінансів Антон Силуанов на брифінгу за результатами першого дня саміту «Великої двадцятки».
За словами глави відомства, за схвалення плану висловилися «одностайно всі». Силуанов повідомив, що план передбачає заходи щодо стимулювання інвестицій і зниження рівня волатильності і відображає прагнення країн-учасниць G20 до скорочення боргів і зниження дефіцитів.
Силуанов також повідомив, що учасники саміту схвалили план, спрямований на поліпшення міжнародного податкового законодавства.
Крім того, G20 вибрала близько сорока фінансових інститутів, – великих банків і страхових компаній, які не можуть бути обанкрочені. У їх відношенні будуть введені додаткові наглядові заходи та додаткові вимоги до їх акціонерів.
Щорічна дводенна зустріч лідерів країн-учасниць групи G20 відкрилася в Санкт-Петербурзі 5 вересня. Саміт відбувається в Росії, оскільки РФ в 2013 році є головою «Великої двадцятки». Як повідомив в день відкриття саміту глава адміністрації президента Сергій Іванов, у зв’язку з головуванням в G20 Росія витратила 6 мільярдів рублів, з яких 2 мільярди – на проведення заходу.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас