Іспанія зіткнеться з новими проблемами в економіці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Іспанія зіткнеться з новими проблемами в економіці

Світ
598
Прем’єр-міністр Маріано Рахой з моменту вступу на посаду в грудні 2011 р. намагається скоротити дефіцит Іспанії після підвищення податків на доходи, заощадження і майно.
Вперше за 5 років Іспанії вдалося скоротити дефіцит бюджету, але це викликає побоювання, так як зміцнення фінансової стабільності маскує фундаментальні економічні проблеми.
За даними уряду, дефіцит бюджету за перші сім місяців склав 4,38% ВВП у порівнянні з метою в 3,8% ВВП за рік. Економісти з Funcas, Mizuho International, Bank of America Merrill Lynch впевнені, що Іспанії не вдасться домогтися планки, встановленої ЄС, в 6,5%, так як обсяг витрат збільшується, при цьому надходження від податку на прибуток скорочуються.
Міністр фінансів Німеччини Вольфганг Шойбле, який активно готується до виборів у цьому місяці, наводив приклад Іспанії в якості доказу своєї точки зору. На думку Шойбле, стратегія Ангели Меркель ефективна, вона передбачає фінансову допомогу країні в обмін на скорочення дефіциту.
Зрив програми з консолідації бюджету може спростувати доводи міністра фінансів Німеччини і поставити під загрозу 13-місячне ралі іспанського боргу, яке призвело до того, що спред між іспанськими і німецькими облігаціями досяг дворічного мінімуму.
“Ймовірно, під впливом виснаженості від кризи і критики європейської політики жорсткої економії Європейська комісія не врахувала в поточному році відсутність прогресу по деяких структурних реформах і дефіциту, – заявив Рубен Сегура – Кайуела, колишній економіст Банку Іспанії, який працює в Bank America Merrill Lynch в Лондоні. – Головне питання полягає в тому, як відреагують рейтингові агентства”.
Економіст впевнений, що цього року дефіцит складе 7%.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас