Panasonic оголосив про відмову від виробництва смартфонів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Panasonic оголосив про відмову від виробництва смартфонів

Фондовий ринок
548
Виробник електроніки Panasonic планує передати на аутсорсинг свій мобільний бізнес компаніям в країнах. Про це заявив президент японської організації Казухіро Цуга (Kazuhiro Tsuga).
На його думку, виробляти смартфони і реалізовувати їх для Panasonic недоцільно. Замість цього компанія буде продавати під своїм брендом вироблені іншими організаціями телефони.
Раніше Цуга пригрозив виділити з Panasonic будь-який підрозділ, який за три роки не вийде на операційну рентабельність у п’ять відсотків. Керівництво компанії прогнозує, що мобільний підрозділ в 2013-2014 фінансовому році (закінчиться в березні) втратить 1,1 мільярда ієн (11 мільйонів доларів). За минулий фінансовий рік збиток мобільного бізнесу Panasonic склав вісім мільярдів ієн.
Виробництво мобільних телефонів Panasonic перестало приносити дохід на тлі зростання популярності смартфонів Samsung і Apple. Крім того, на фінансовий стан японської компанії вплинуло зміцнення ієни. Останнім часом Токіо послаблює національну валюту, надаючи підтримку місцевим експортерам.
У зв’язку з погіршенням фінансового стану Panasonic урізав зарплати керівникам вдвічі. У травні цього року компанія повідомила про намір скоротити п’ять тисяч і працівників за найближчі три роки.
За матеріалами:
МIА Рейтер
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас