Туреччина перекинула до сирійського кордону бронетанкові підрозділи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Туреччина перекинула до сирійського кордону бронетанкові підрозділи

Світ
1192
У зв’язку зі зростаючою напруженістю в Сирії і планами західних держав провести військову операцію проти керівництва цієї країни Туреччина зайнялася зміцненням своїх прикордонних зон. Як повідомляє сьогодні місцеве телебачення, додаткові бронетанкові підрозділи були надані прикордонникам у провінціях Кіліс, Газіантеп і Хатай.
У Хатай прибула колона з 20 машин, у тому числі танків, легкої бронетехніки, мобільних ракетних установок. У прикордонну зону також доставлені боєприпаси і передислоковані військові підрозділи. У провінції Шанлиурфа, що має найбільш протяжний кордон із Сирією, розгорнуто три польових госпіталі.
Військове відомство Туреччини поки не коментує перекидання військ, яке, як відзначають спостерігачі, реалізується в рамках загальних заходів щодо зміцнення безпеки в областях, що межують із Сирією. Ці заходи пов’язані, у свою чергу, з побоюваннями Туреччини щодо розвитку ситуації в Сирії та можливої ​​агресії з боку Дамаска. Раніше заступник міністра закордонних справ САР Фейсал Мікдад заявив, що “якщо у військовій операції США проти Сирії візьмуть участь Ізраїль, Йорданія і Туреччина, то Дамаск завдасть по них відповідні удари”. Цей випад не залишився без уваги турецького прем’єр-міністра Тайіпа Ердогана, який заявив, що не бачить підстав для подібних заяв. “Наша країна завжди готова до такого розвитку подій. Наскільки готова до цього Сирія, я поняття не маю”, – сказав він.
Протягом останніх кількох тижнів у прикордонних регіонах працюють і загони хімзахисту. Всього близько 400 осіб вживають заходів для відбиття можливої ​​хімічної атаки або ліквідації її наслідків. Обладнані мобільні та стаціонарні укриття, населення поінформовано про заходи обережності і протидії хіматакам, до кордону доставлені засоби захисту. Урядове управління з надзвичайних ситуацій розмістило на своєму сайті докладну інструкцію на випадок можливих інцидентів з бойовими отруйними речовинами.
За матеріалами:
ІТАР-ТАСС
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас