Українські аптеки зобов'яжуть "приховувати" дорогі ліки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українські аптеки зобов'яжуть "приховувати" дорогі ліки

Казна та Політика
1747
Аптекарів зобов’яжуть інформувати покупців дорогих ліків про вартість аналогічних препаратів за нижчою ціною.
Такі вимоги містяться в проекті змін до ліцензійних умов аптечних установ, який Держлікслужба направила на затвердження до Міністерства охорони здоров’я.
Не секрет, що багато медикаментів містять рівне дозування однієї і тієї ж активної речовини, але цінники, встановлювані виробниками, різні.
Мета влади – згладити подорожчання в українських аптеках. За даними дослідницької компанії Proxima Research, з початку року середня вартість однієї упаковки ліків в Україні виросла на 11,5% – до 24,6 гривень.
При цьому аптекарі продовжують нав’язувати споживачам дорогі препарати.
Кореспонденту «Вістей», що відвідав у столиці кілька аптек на одній тільки вулиці Саксаганського, всіляко радили придбати імпортні сиропи від кашлю «Лазолван» (47,90 гривень) і «Амбробене» (29,65 гривень) і скромно замовчували про наявність українського «Амброксолу» всього за 3,70 гривень.
За словами аптекарів, українці рідко замінюють дорогі ліки найдешевшими, і найчастіше через банальне незнання.
Ті ж, хто все-таки стежить за цінниками в аптеках, щоб заощадити, змінюють не самі препарати, а точки їх продажів. Неофіційно аптекарі визнають, що дорогі ліки закордонного виробництва їм продавати значно вигідніше, ніж дешеві медикаменти: націнка на імпортні препарати сьогодні досягає 50%, а на вітчизняні – лише 24-26%.
За матеріалами:
Вісті
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас