МВФ: спад у країнах, що розвиваються може продовжитися — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВФ: спад у країнах, що розвиваються може продовжитися

Світ
369
Аналітики Міжнародного валютного фонду в своїй новій доповіді відзначили вразливість економіки країн, що розвиваються. На думку експертів МВФ, фінансова влада повинна бути готова до проведення валютних інтервенцій, щоб уникнути підвищеної волатильності національних валют.
Згідно з інформацією агентства Reuters напередодні початку саміту G20 в Санкт-Петербурзі в МВФ підготували доповідь по поточним тенденціям у світовій економіці.
У доповіді, зокрема, наголошується, що економіка країн, що розвиваються залишається в уразливому становищі. Серед основних чинників – загальний уповільнений розвиток світової економіки, а також плани ФРС США щодо скорочення обсягів купівлі активів.
У МВФ відзначили, що процес згортання монетарного стимулювання може початися вже у вересні – про це може бути оголошено на засіданні Федерального комітету з відкритого ринку (Federal Open Market Committee, FOMC), яке пройде 17-18 вересня.
Аналітики фонду заявили, що продовжують переглядати свої прогнози по перспективам зростання ВВП країн, що розвиваються і найбільш помітно, швидше за все, будуть знижені прогнози по Бразилії, Китаю та Індії.
“Є серйозні ризики того, що світова економіка протягом тривалого періоду буде показувати вкрай низькі темпи зростання. За нашими оцінками, це найсерйозніший фактор ризику для всіх країн. Фінансові влади різних країн повинні бути готові до того, що на тлі більш низького попиту і погіршення настроїв інвесторів тиск на позиції національних валют продовжиться. Але при цьому вони також повинні бути готові до того, щоб не допустити хаотичного падіння курсу валют. Для згладжування надмірної волатильності, швидше за все, будуть потрібні валютні інтервенції”.
У фонді також закликали до стимулювання внутрішнього попиту з боку тих країн, які зберігають профіцит бюджету, при цьому проблемним країнам єврозони варто продовжити працювати над поліпшенням конкурентоспроможності економіки. У МВФ відзначили, що чекають прискорення темпів зростання світового ВВП в 2014 р.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас