Російський мільярдер Керімов оголошений у міжнародний розшук — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Російський мільярдер Керімов оголошений у міжнародний розшук

Кримінал
1531
Основний акціонер “Уралкалія” Сулейман Керімов оголошений Інтерполом в міжнародний розшук. Про це повідомив сьогодні начальник Управління інформації і громадських зв’язків МВС Білорусії Костянтин Шалькевіч. “Керімов оголошений Інтерполом в міжнародний розшук, – сказав він. – Інформація про нього знаходиться в базі даних розшукуваних Інтерполом осіб”.
У МВС також акцентували увагу на тому, що Інтерполу знадобилося менше доби для прийняття рішення про оголошення Керімова в міжнародний розшук за запитом білоруських правоохоронних органів.
Напередодні Слідчий комітет Білорусі повідомив, що в якості обвинуваченого у кримінальній справі відносно посадових осіб ЗАТ “Білоруська калійна компанія” (БКК) притягнутий акціонер ВАТ “Уралкалий” і власник футбольного клубу “Анжі” (Махачкала) Сулейман Керімов.
Його дії кваліфіковані слідством як організація зловживання владою і службовими повноваженнями, максимальна санкція за цією статтею передбачає позбавлення волі на строк до 10 років з конфіскацією майна.
“Політично мотивована справа”
Адвокат Сулеймана Керімова Анатолій Кучерена заявив, що його клієнт не отримував жодних повісток від слідчих органів Білорусії.
“Нам взагалі нічого не надходило – ані повісток, ні яких-небудь ще процесуальних документів. Цілком можливо, що поки білоруський слідчий комітет лише зробив якусь заяву для ЗМІ. Взагалі незрозуміло, в чому його звинувачують. Він з липня не є акціонером, і навіть не перебуває в керівництві компанії”, – сказав Кучерена, зазначивши, що справа щодо його клієнта, ймовірно, політично мотивована.
Кучерена закликав президента Білорусії Олександра Лукашенка втрутитися в конфлікт навколо одного з найбільших світових виробників калійних добрив ВАТ “Уралкалій”.
Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що Росії потрібна інформація, в чому конкретно білоруські власті звинувачують сенатора Сулеймана Керімова.
“Безвідносно до цього випадку можна сказати, що захист інтересів російських громадян, у тому числі відстоювання інтересів російського бізнесу, є константою діяльності керівництва країни”, – сказав він.
У чому звинувачують Баумгертнер і Керімова
26 серпня в Мінську був затриманий генеральний директор “Уралкалія” Владислав Баумгертнер. Він був узятий під варту в рамках розслідування кримінальних справ, порушених Генпрокуратурою Білорусії. Як уточнив Слідчий комітет республіки, підставою стали матеріали про зловживання топ-менеджерами службовими повноваженнями в корисливих цілях. У результаті, на думку СКБ, було завдано шкоду державним і громадським інтересам республіки, а також “Білоруськалію” і Білоруській калійній компанії.
За матеріалами:
ІТАР-ТАСС
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас