Харків чекає транспортний колапс: ТОП схем порятунку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Харків чекає транспортний колапс: ТОП схем порятунку

Казна та Політика
2182
У вересні в першій столиці традиційно збільшується кількість автомобілів на дорогах, тому подолати навіть невеликі дистанції в центрі міста непросто. Проте цього року до закінчення сезону відпусток і старту навчання додасться ще один фактор – ремонт. Саме на початку вересня комунальники вирішили замінити труби, які проходять по Вірменському провулку, по якому з сьогоднішнього дня не проїхати. Незважаючи на те, що це не головна автомобільна артерія міста, а, здавалося б, невелика ділянка, для міської логістики вона дуже важлива. Адже по ньому в центр потрапляють багато жителів Салтівки і весь потік машин, який рухається з Московського проспекту.
«Його ж не можна закривати, адже об’їхати, по суті, ніде, Вірменський провулок дуже важливий для міста. Якщо вже з’явилася така необхідність, потрібно було повністю переглянути організацію руху в місті. Вона в Харкові застаріла, і складно уявити, чим можуть обернутися традиційні вересневі затори» , – говорить професор кафедри урбаністики Харківського державного технічного університету будівництва та архітектури Валерій Гук.
Об’їхати Вірменський провулок можна буде по Московському проспекту, який розташований праворуч від нього, і по вулиці Кооперативній, яка розташована ліворуч (див. інфографіку). Однак ці вулиці вужчі, ніж провулок, крім того, там буде двосторонній рух, тоді, як по провулку можна проїхати лише у бік центру, але не назад. До того ж і Московський, і Короленка і без того мають свій насичений автомобілепотік, а з урахуванням машин з Вірменського провулка, цілком можливо, вони перетворяться на суцільний затор.
Автомобілісти впевнені: шукати об’їзд для Вірменського провулка – даремна трата часу. «Адже так влаштовано рух у місті якщо перекрита одна вулиця, відразу стають в заторі дві-три, а то й чотири сусідні. Краще, якщо є можливість – не їхати туди або скористатися підземкою. Можна, звичайно, спробувати об’їхати, за кілька кілометрів, наприклад по Червоношкільній набережній і Полтавському шляху. Але, можливо час об’їзду якраз зрівняється зі стоянням в заторі, а бензину буде витрачено більше. До того ж, ці вулиці самі по собі також проблемні, і, буває, на них утруднений рух», – каже шофер з 30-річним стажем Олександр Науменко. «Потрібно займатися новою системою організації дорожнього руху в місті, але влада цього не робить. Тим часом у нас все більше пробок, з’являються навіть не автомобільні, а пішохідні. У нас в університеті розроблена така теорія, як по-новому організувати в Харкові рух, щоб він став краще, але до нас поки ніхто не звертався», – говорить Гук.
ПАРКОВКА. Підтверджує логіку автомобілістів ще одна заборона, яка вже почала діяти з 29 серпня і триватиме до 9 вересня. На кількох паркувальних майданчиках городянам буде заборонено залишати свої автомобілі. Тобто навіть пробившись крізь затори до місця призначення, – залишити свою машину на ньому вам не вдасться. Йдеться про три парковки: на площі Конституції (на ділянці від Московського проспекту до перехрестя пл. Р. Люксембург та Вірменського провулка), а також на площі Рози Люксембург (на ділянці від універмагу «Центральний» до вулиці Квітки-Основ’яненка, і від провулка Банного до провулку Вірменського).
Харків чекає транспортний колапс: ТОП схем порятунку
Маршрутки пустять в об’їзд
Трамваї, як говорить народна чутка, об’їхати не зможуть, тому будуть рухатися через площу. А ось маршрутні автобуси тимчасово змінять траєкторію руху, минаючи Вірменський провулок. Автобус № 246 рухатиметься вулицями Гамарника, Ковальській, Університетській, пл. Р. Люксембург і повернеться на звичайний маршрут. № 119 і 89е замість пров. Короленка поїдуть по Костюринський. По Кооперативній та Університетській на площу потраплять маршрутки № 31, 272 і 241е. Автобус № 251е з Московського пр-ту поїде по вул. Кооперативній, потім поверне в провулок Короленка.
Посохов Павло
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас