Українські менеджери готові працювати за зарплату в 1500 гривень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українські менеджери готові працювати за зарплату в 1500 гривень

Особисті фінанси
5091
Українські роботодавці воліють не вказувати рівень оплати праці у вакансіях, а от претенденти вказують зарплатні очікування в кожному другому випадку. У скільки оцінюють себе українські “білі комірці”, дізнавалися аналітики кадрового порталу HeadHunter.
Лідерами в озвучуванні своїх очікувань є фахівці з продажу (71% резюме опубліковано із зазначенням бажаного рівня доходів), представники робочих професій (89%) та претенденти на посади секретарів та офіс-менеджерів (69%). Рідше від інших оцінюють себе в резюме топ-менеджери (52%), консультанти (48%), маркетологи і рекламісти (54%), а також фахівці з персоналу (54%).
Найбільш часто вказують свої зарплатні очікування жителі Полтавської, Луганської, Запорізької та Львівської областей, а також кримчани. Цікаво, що кияни займають у цьому рейтингу останнє місце – зарплати вони вказують найменш охоче, мабуть, сподіваючись на те, що роботодавець запропонує більше, ніж вони можуть собі уявити.
Зарплатні побажання українських шукачів дуже різноманітні. Мінімальна зарплата починається з 1 тис. грн. для молодого фахівця, а максимальна – на рівні 40-50 тис. доларів для генерального директора міжнародної компанії. Найвищі зарплати, як правило, запитують іноземці (експати) і керівники сировинних і енергетичних компаній.
Найчастіше українці адекватні у своїх зарплатних очікуваннях. Запити перебувають або на середньому ринковому рівні пропонованих зарплат, або трохи вище, але в середньому не більше, ніж на 10 – 20%, що є нормою для ринку праці.
Дорожче всіх себе оцінюють кияни, і це не дивно. Столиця традиційно відома своїми високими зарплатами і примхливими кандидатами. Не відрізняються скромністю і жителі Донецька, Одеси, Дніпропетровська та Львова.
Середня очікувана заробітна плата в Україні становить 1500 гривень, чверть шукачів готова зупинитися на зарплаті до 3 тисяч гривень. При цьому мінімальна очікувана зарплата в Києві становить близько 2 тисяч гривень, а в Запоріжжі вона майже в 2 рази нижча.
Нагадаємо, раніше повідомлялося, що багато українців мріють про звільнення з роботи.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас