Омбудсмен озвучила законодавчу умову для лікування Тимошенко за кордоном — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Омбудсмен озвучила законодавчу умову для лікування Тимошенко за кордоном

Особисті фінанси
610
Уповноважений з прав людини у Верховній Раді Валерія Лутковська окреслила можливі перспективи лікування за кордоном для екс-прем’єра Юлії Тимошенко, спрогнозувавши і можливе судове рішення українського суду на вердикт ЄСПЛ.
За її словами, немає ніяких підстав для лікування ув’язненої за межами держави, так як для подібної процедури необхідно підписання міжнародної угоди.
“Для того, щоб передати будь-яку особу для отримання лікування на території іншої держави, потрібен відповідний міжнародний договір. І оскільки він буде стосуватися прав і свобод людини, відповідно до нашого закону про міжнародні договори, має бути ратифікований парламентом. І тому мене щоразу дуже дивує звернення до президента про те, щоб він вирішив питання про передачу Тимошенко на лікування в конкретну країну”, – прокоментувала вона.
Омбудсмен згадала, що подібний документ потрібно ратифікувати через український парламент, оскільки “інших варіантів в принципі немає”. При цьому Україна зобов’язана отримати таку ж угоду з боку іноземного парламенту, щоб надалі передати їм засуджену.
“Відповідно – це має бути угода, яка має стосуватися кожної людини, засудженого на території України, і який є громадянином України, але хотів би отримувати лікування у відповідній державі, на це погодиться”, – підбила підсумок захисниця прав людини.
Нагадаємо, на минулому тижні Лутковська розписувала можливі варіанти помилування екс-прем’єра і відзначала необхідні для цього умови.
Як повідомлялося вчора, 21 серпня, Світовий Конгрес Українців закликав Януковича помилувати Тимошенко.
За матеріалами:
5 канал
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас