У Азарова виділять 500 млн грн на добудову метро "Теремки" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Азарова виділять 500 млн грн на добудову метро "Теремки"

Казна та Політика
451
У Києві провели пробний запуск поїзда до станції метро “Теремки”, а в п’ятницю обіцяють прокатати на ньому чиновників уряду і КМДА. Нагадаємо, на останньому засіданні Київради на добудову метро “Теремки” виділили 50 мільйонів гривень із коштів держбюджету.
Вчора, як повідомило джерело в КМДА, в Кабміні пообіцяли дати ще 500 мільйонів гривень. “Проект, згідно з експертизою, оцінювався в 1 мільярд 120 мільйонів, однак шляхом оптимізації витрати були скорочені до 830 мільйонів гривень. 500 мільйонів – це якраз та сума, якої не вистачало на добудову”, – повідомив гендиректор “Київметробуду” Володимир Петренко.
За три останні роки довжина Куренівсько-Червоноармійській (“синьої”) лінії столичного метрополітену збільшилася на 8 кілометрів (до 22 км). За словами Петренка, після введення в експлуатацію “Теремків” всю гілку можна буде проїхати за 40 хвилин, причому не доведеться пересідати на “Виставковому центрі”, як зараз: “При надходженні грошей ми зможемо здати об’єкт вже через 2-2,5 місяці! на Покрову або 6 листопада (до Дня визволення Києва) пасажири вже будуть їхати до “Теремків”.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас