3G в Україні можуть замінити зв'язком через WiFi — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

3G в Україні можуть замінити зв'язком через WiFi

Фондовий ринок
5414
Мобільний оператор “Київстар” у рамках експерименту має намір посилити свою мобільну мережу точками WiFi.
Йдеться про технологію WiFi Offload, яка прискорює передачу даних до 100 Мбіт/с в точках дії WiFi покриття. При цьому власникам смартфонів не потрібно робити для цього ніяких маніпуляцій – перемикання між 2G-мережею і WiFi відбувається автоматично.
На Заході така технологія обговорюється в якості альтернативи постійному збільшенню ємності швидкісних 3G-мереж, кожна базова станція для якої коштує десятки тисяч доларів. WiFi-точки обходяться набагато дешевше і дозволяють при цьому розвантажити основну мережу.
В Україні WiFi Offload в умовах фактичної відсутності 3G покликана служити переважно тільки для прискорення доступу до інтернету.
Однак для того, щоб почати використовувати цю технологію, “Київстару” знадобиться або власна WiFi-мережа, або мережа партнера. Зараз компанія оцінює необхідність створення вуличних WiFi-зон, а також економічну складову.
Основне обмеження WiFi Offload – в обмеженому радіусі дії пристроїв користувачів, які здатні бачити точки в радіусі тільки 50-100 м. Тому конкуренти “Київстару” відносяться до WiFi Offload скептично. У МТС вважають, що ставку на WiFi можна робити тільки в окремих місцях, наприклад, офісах корпоративних клієнтів. Але повноцінний мобільний інтернет таким способом забезпечити не вийде.
Нагадаємо, глава НКРЗ Петро Яцук в кінці березня заявив, що впровадження 3G-зв’язку в Україні може початися до кінця поточного року. Проте в Генштабі ЗС вважають, що не встигнуть звільнити частоти, необхідні для впровадження в Україні мобільного зв’язку третього покоління, в цьому році. Військові готові віддати частоти, але профінансувати їх конверсію повинні держава і самі мобільні оператори. При цьому Міноборони, відповідно до законодавства, не має можливості залучати кошти у бізнесу. Щоб конверсія зрушилася з мертвої точки, необхідне рішення Кабміну.
За матеріалами:
Капітал
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас