Російський банк помирився з людиною, яка обхитрила його на 24 млн. рублів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Російський банк помирився з людиною, яка обхитрила його на 24 млн. рублів

Світ
1880
«Тінькофф Кредитні системи» домовився з Дмитром Агарковим про припинення конфлікту. Про це повідомляється в прес-релізі фінорганізації, що надійшов в «Ленту.ру».
«Конфлікт неконструктивний, тому ми вирішили завершити його по-джентльменськи, шляхом зняття взаємних претензій», – наводяться в повідомленні слова гендиректора банку Олівера Хьюза. Керівник визнав, що фінорганізації повинні краще роз’яснювати клієнтам умови надання кредитів.
Як зазначив Дмитро Агарков, в 2008 році він пожартував, направивши банку свій варіант анкети, на підставі якої було укладено кредитну угоду. «Але жарт зайшов занадто далеко», – повідомив воронежець. Він не рекомендував іншим людям чинити так само, як вчинив він.
Раніше житель Воронежа зажадав у ТКС-банку через суд 900 тисяч рублів за відмову від виконання кредитної угоди, яку було укладено на його умовах. Власник фінорганізації Олег Тиньков звинуватив Агаркова в шахрайстві і пообіцяв йому чотири роки в’язниці. У відповідь юристи воронежця подали відносно найбільшого акціонера позов про захист честі і гідності на суму в 900 тисяч рублів.
Кредитний договір між ТКС-банком і Агарковим був укладений у 2008 році. Воронежець отримав пропозицію фінорганізації про кредит поштою. Він зауважив, що замість декларованої ставки в 12 відсотків кредит пропонується за ставкою близько 45 відсотків річних і змінив умови угоди, прописані дрібним шрифтом. Агарков прописав у своєму варіанті анкети нульову ставку по позиці і зобов’язання банку виплатити три мільйони рублів за кожну порушену умову угоди.
Юристи воронежця подали до ТКС-банку позов після того, як кредитор через суд зажадав виплати відсотків, хоча за умовами Агаркова зобов’язувався не вимагати комісію і штрафи. Спочатку суму претензій оцінили в 24 мільйони рублів, але позов був поданий тільки на 900 тисяч рублів.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас