Сланцева революція знизить ціни на нафту в 2 рази — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Сланцева революція знизить ціни на нафту в 2 рази

Енергетика
960
Вартість нафти протягом наступних 10 років може скоротитися мало не в 2 рази через так звану сланцеву революцію в нафтогазовому секторі. Так вважають ряд експертів галузі.
Справа в тому, кажуть вони, що більшість прогнозів щодо цін на нафту взагалі не враховують вплив нових технологій видобутку нафти і газу на показник пропозиції цих ресурсів на ринку.
Минулого тижня повідомлялося, що запаси сланцевого газу Великобританії можуть становити не менше 1,300 трлн кубічних футів газу.
Це набагато більше, ніж попередні оцінки. Такі підрахунки приводить Британська геологічна служба. Цього обсягу вистачить на те, щоб забезпечувати країну газом протягом 25 років.
Нагадаємо, що за даними Міністерства енергетики США, Росія займає перше місце в світі за запасами сланцевої нафти, на другому і третьому місцях розташувалися США і Китай.
Видобувні запаси сланцевої нафти в Росії оцінюють у 75 млрд барелів, у США – 58 млрд барелів, в Китаї – 32 млрд барелів.
Загальний обсяг запасів сланцевої нафти в світі складає 345 млрд баррелів, це приблизно десята частина всіх видобутих запасів нафти у світі.
За запасами видобуваного сланцевого газу (5,7 трлн куб. м) Росія займає лише дев’яте місце. Перші три місця зайняли Китай, Аргентина і Алжир. Загальні світові запаси сланцевого газу оцінюють у 145,98 трлн куб. м – 32% від всіх видобутих світових запасів сировини.
Зараз вартість нафти марки Brent становить $ 102,2 за барель.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас