Товарообіг між Україною та Грузією перевищить $ 1 млрд, - віце-прем'єр — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Товарообіг між Україною та Грузією перевищить $ 1 млрд, - віце-прем'єр

Казна та Політика
264
Товарообіг між Україною та Грузією в 2013 р. повинен перевищити 1 млрд дол. Про це заявив віце-прем’єр-міністр України Олександр Вілкул під час 8-го засіданні Спільної міжурядової українсько-грузинської комісії з питань економічного співробітництва в Тбілісі (Грузія) за участю міністра енергетики і природних ресурсів Грузії, віце-прем’єра країни Кахи Каладзе, передає прес-служба Вілкула.
“Грузія – стратегічний партнер України. За підсумками 2012 р. товарообіг між Україною та Грузією досяг майже 800 млн дол. У цьому році завдання двосторонньої співпраці – переступити мільярдний рубіж”, – сказав Вілкул.
Також учасники засідання комісії обговорили питання двосторонньої співпраці в агропромисловому комплексі. Було відзначено необхідність подальшого розвитку відносин на взаємовигідних умовах і активізації обміну досвідом у сфері рослинництва, тваринництва та земельних відносин.
“80% експорту з України до Грузії – продукція агропромислового комплексу. Грузинський імпорт в Україну також на майже 70% складається з сільськогосподарської продукції. Цей потужний напрям необхідно розвивати. Україна і Грузія обговорили можливості підтримки на рівні урядів підприємців аграріїв обох країн”, – сказав Вілкул.
Він зазначив, що уряди України і Грузії будуть сприяти підприємцям країн у сфері виробництва та здійснення експортно-імпортних операцій із зерновими, натуральними соками, м’ясомолочними продуктами, чаєм, овочами і фруктами, цитрусами, вином і т.п.
Нагадаємо, також під час засідання було підписано меморандум про активізацію відносин між країнами в галузі інвестицій між Україною та Грузією.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас