Банки США не виконують умови іпотечної угоди — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банки США не виконують умови іпотечної угоди

Світ
488
Найбільші банки США не виконали в повному обсязі умови, які були поставлені наглядовими органами, в рамках врегулювання проблеми незаконного “відкликання іпотеки”.
Незалежний контролер Джозеф Сміт, який стежить за тим, як банки виконують умови мирової угоди, заявив, що Bank of America Corp., JP Morgan Chase & Co., Citigroup Inc. і Wells Fargo & Co. не виконали ряд необхідних умов угоди.
Згідно з умовами угоди банки повинні були спрямувати з $ 25 млрд, які добровільно-примусово віддадуть фінансові компанії, $ 17 млрд – на зміни умов іпотечних виплат мільйона американців. Ще $ 5 млрд мали отримати Каліфорнія й інші штати в якості компенсації за ганебну практику банків. З них $ 1,5 млрд планувалося виплатити громадянам у вигляді прямих компенсацій.
Раніше влада зуміли довести, що фінансові компанії не приділяли належної уваги деталям і часто відкликали іпотеку без розбору за допомогою robo-signing, тобто побіжного поверхового ознайомлення з паперами.
49 штатів визнали винними 5 банків: Bank of America Corp., JP Morgan Chase & Co., Citigroup Inc., Wells Fargo & Co. і Ally Financial Inc. Свої підписи поставили навіть представники Нью-Йорка і Каліфорнії, які раніше вимагали продовження обговорення проблеми. У підсумку фінансові компанії погодилися витратити на підтримку іпотечного ринку $ 25 млрд.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас