Зростання світової економіки як і раніше недостатнє - Велика вісімка — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зростання світової економіки як і раніше недостатнє - Велика вісімка

Світ
163
Зростання світової економіки як і раніше недостатнє, в окремих галузях і регіонах прогноз розвитку погіршився порівняно з минулим роком, йдеться в комюніке, прийнятому за підсумками зустрічі лідерів країн G8.
“Зростання світової економіки залишається слабким, незважаючи на те, що ризики скоротилися завдяки серйозним політичним заходам у США, Євросоюзі і Японії, а також більшій стабільності ринків, що розвиваються і перехідних економік.
Більшість фінансових ринків продемонстрували зростання. Однак цей оптимізм не може поширюватися на стан економік і ситуацію із зайнятістю в розвинених країнах світу. У реальності прогнози зростання погіршилися для деяких регіонів в порівнянні з тими, які давалися на саміті в Кемп-Девіді (у 2012 році)”, – йдеться в комюніке з економічних питань, текст якого розповсюдив офіс британського прем’єра.
У 2013 році у світовій економіці залишаються вразливі сфери, що говорить, на думку лідерів G8, про необхідність продовження реформ і боротьби з безробіттям.
“Ми домовилися приймати рішучі дії для стимулювання стійкого відновлення світової економіки. Країнам з розвиненою економікою необхідно збалансувати підтримку внутрішнього попиту з структурними реформами. Ми підтверджуємо нашу прихильність до зниження дисбалансу світової економіки. Грошово-кредитна політика країн повинна бути спрямована на відновлення економіки і стабілізацію внутрішніх цін. Відновлення бюджетної стабільності в середньостроковій перспективі повинне стати пріоритетом”, – йдеться в документі.
Нагадаємо, Світовий банк знизив прогноз глобального економічного зростання, заявивши, що цього року світова економіка буде розширюватися повільніше, ніж торік.
За прогнозами банку, світовий ВВП цього року зросте на 2,2%, що на 0,1% менше, ніж минулого. Це притому, що у своїй січневій доповіді Світовий банк прогнозував зростання в 2,4%.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас