У 2013 році прямі іноземні інвестиції в Україну становитимуть $4 млрд, - експерти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У 2013 році прямі іноземні інвестиції в Україну становитимуть $4 млрд, - експерти

Казна та Політика
532
У поточному році Україна отримає близько 4 млрд дол прямих іноземних інвестицій. Такий прогноз зробив виконавчий директор Міжнародного фонду Блейзера Олег Устенко під час круглого столу «Які резерви має Україна для отримання фінансової стабільності і відновлення економічного зростання».
«Опубліковані НБУ дані за перші три місяці мені видаються обнадійливими. Це дещо менше, ніж минулого року або тим більше до кризи. Але важлива зміна якості цих коштів. Раніше вони йшли переважно у фінансовий сектор, а зараз – в реальний», – зазначив експерт.
Директор аналітичної групи Da Vinci AG Анатолій Баронін додав, що, зокрема, інвестори з Близького Сходу і Північної Африки готові вкласти в Україну 1 млрд дол. Щоб стимулювати їх до цього, державі слід було б задуматися про можливість надання держгарантій інвестиціям.
«Необхідно більш чітко визначитися з тими напрямками надання держгарантій, які дозволили б збільшити приплив інвестицій в Україну. І коли мова йде про реалізацію масштабних проектів, безумовно, це гроші не тільки держбюджету. Слід створити сприятливий діловий клімат, який би зацікавив іноземних інвесторів, що шукають нові та перспективні ринки», – зазначив Баронін.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас