Китай почав втрачати інвестиційну привабливість — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай почав втрачати інвестиційну привабливість

Казна та Політика
712
Обсяг прямих іноземних інвестицій в Китаї в квітні виявився значно гіршим від оцінок аналітиків, що підкреслює стурбованість з приводу перспектив зростання другої за розміром економіки в світі після несподіваного спаду в минулому кварталі.
Обсяг інвестицій зріс на 0,4% в річному вираженні до $8,4 млрд, свідчать дані Міністерства торгівлі. У березні зростання склало 5,7%, а аналітики, опитані Bloomberg, очікували зростання показника на 6,2%.
Bank of America Corp. і JPMorgan Chase & Co. на цьому тижні скоротили оцінки зростання економіки Китаю цього року до 7,6%, після того як дані щодо промислового виробництва та інвестицій виявилися гіршими від прогнозів. Крім цього, побоювання з приводу короткострокових перспектив економіки і зростання витрат на оплату праці можуть зробити країну менш привабливою у ролі виробничої бази.
“Стара модель більше не може працювати, – вважає головний економіст Mizuho Securities Asia Шен Джангуанг. – Китай більше не може бути найбільш конкурентоспроможним у трудомістких галузях на тлі зростання витрат на заробітну плату і підвищення турботи про довкілля”.
Прем’єр країни Лі Кецян на цьому тижні заявив, що уряд планує скоротити адміністративні бар’єри для стимулювання приватних інвестицій.
Мета уряду щодо зростання економіки на 2013 р. передбачає темпи на рівні 7,5%.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас