"Велика Сімка" дала зелене світло війні єни з доларом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Велика Сімка" дала зелене світло війні єни з доларом

Валюта
2084
На зустрічі міністрів фінансів і голів центральних банків G7 (Великої сімки) представники найбільших економік світу утрималися від критики зусиль Японії з пожвавлення економіки.
Як стало відомо, єна продовжує дешевшати, і позначка на графіку вже переступила рівень 100 єн за долар вперше з 2008 року. Фондовий індекс Nikkei 225 продовжує свій висхідний рух і оновив максимуми 2008 року.
Падінню японської валюти допомагає агресивна політика грошового стимулювання, що проводиться Банком Японії заради перемоги над дефляцією і стагнацією економіки. Вона ж примушує місцевих інвесторів бути в пошуках більш високої дохідності за кордоном: за інформацією Мінфіну, японські інвестори за останні два тижні купили іноземні облігації на $5,2 млрд.
На зустрічі піднімалися й інші теми, правда підсумкового документа ухвалено не було, зате з’явилася домовленість з питань розвитку економіки і фінансового сектора.
Активно обговорювалося також питання реформи банківського сектора. “Важливо швидко завершити роботу, щоб не залишилося банків, занадто великих, для того щоб збанкрутувати”, – сказав міністр фінансів Великобританії Джордж Осборн після закінчення зустрічі.
Нагадаємо, раніше прем’єр-міністр Японії Сіндзо Абе заявив про необхідність послабити курс єни до 90 проти долара, а також звинуватив інші країни, зокрема США і країни Європи, в діях, які призводять до зміцнення інших національних валют проти долара і євро.
Таким чином, японський прем’єр-міністр став другою офіційною особою з країн G7 після голови Банку Англії Мервіна Кінга, який повідомив про те, що центробанки різних країн можуть бути залучені у валютні війни, які ускладнюють відносини між країнами, відзначає Wall Street Journal.
За матеріалами:
Вести.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас