Банкіри Росії знайшли спосіб вкласти в економіку країни трильйон рублів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банкіри Росії знайшли спосіб вкласти в економіку країни трильйон рублів

Казна та Політика
886
Скасування податків для частини прибутку банків, що спрямовується на рекапіталізацію, дасть російській економіці трильйон рублів у вигляді кредитів. Про це заявив президент Асоціації російських банків (АРБ) Гарегін Тосунян.
За його словами, на кожен недоотриманий в результаті скасування податку бюджетний рубль банки могли б вливати в економіку 6-7 рублів кредитних коштів.
Тосунян додав, що для зниження відсоткових ставок банкам необхідно надати доступ до даних Федеральної податкової служби (ФПС) для перевірки інформації про позичальників. В даний час, за його словами, недостовірність одержуваної банками інформації підвищує вартість кредитів.
Заяви Тосунян зробив на засіданні Держдуми, на якому обговорювалася податкова політика на 2014-2016 роки. Про реакцію депутатів або інших представників влади на пропозиції Тосуняна нічого не повідомляється.
В даний час податком обкладається весь прибуток банків, не залежно від того, на які цілі його планується спрямувати. Ставка податку на прибуток становить 20 відсотків. За підсумками минулого року російські банки показали рекордний фінансовий результат, їх прибуток перевищив трильйон рублів.
Російський бізнес неодноразово критикував російські банки за високі ставки за кредитами, які гальмують економічне зростання. Підприємці також неодноразово заявляли, що причиною високих ставок є небажання Центрального банку РФ знижувати ставку рефінансування. Стимулювати економічне зростання за рахунок збільшення обсягів видаваних кредитів пропонувало і Міністерство економічного розвитку РФ.
За матеріалами:
ІТАР-ТАСС
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас