2 травня ЄЦБ запуcтив нову п'ятиєврову купюру (ФОТО) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

2 травня ЄЦБ запуcтив нову п'ятиєврову купюру (ФОТО)

Світ
3513
З 2 травня в обіг виходять нові банкноти номіналом 5 євро. За кілька днів до цього Європейський центробанк запустив промо-ролик, в якому розповідається про нові заходи захисту купюри від підробки.
На нових банкнотах тепер з’явилися голографічні зображення героїв грецької міфології, а сама цифра п’ять отримала смарагдовий відтінок. Втім, п’ять євро можуть бути і не єдиною зміною, німецькі експерти пропонують позбутися найбільшої купюри номіналом 500 євро. На їхню думку, вона потрібна тільки кримінальним структурам і корупціонерам.
2 травня ЄЦБ запуcтив нову п'ятиєврову купюру (ФОТО)
Справа в тому, що така велика банкнота практично не використовується у повсякденному житті. Багато європейців навіть ніколи її не бачили. На тлі зростання частки безготівкових платежів пропозиція вилучити 500 євро з обігу виглядає логічною.
У штаб-квартирі ЄЦБ, яка розташована у Франкфурті-на-Майні, на початку квітня вказували на нове покоління євробанкнот, які були представлені зовсім недавно – у січні. Слідом за модифікованою купюрою номіналом 5 євро, яка надійде в обіг 2 травня, в найближчі роки планується випустити нові варіанти всіх інших банкнот, в тому числі номіналом 500 євро.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас