В ракетно-космічній галузі України обіцяють створити 10 тис. робочих місць за 5 років — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В ракетно-космічній галузі України обіцяють створити 10 тис. робочих місць за 5 років

Особисті фінанси
487
У разі виконання всіх передбачених Державною програмою активізації розвитку економіки заходів у ракетно-космічній галузі очікується за 2 роки збільшення не менш ніж в 1,5 рази обсягу виробництва ракетно-космічної техніки та зростання обсягів експортної продукції галузі на 500 млн дол. Про це заявив директор департаменту стратегічного планування розвитку економіки Мінекономрозвитку України Євген Олейников.
Також передбачається, що протягом 5 років буде створено близько 10 тис. додаткових робочих місць безпосередньо в галузі і в спільних сферах.
За словами Є.Олейникова, Державне космічне агентство України – одне з небагатьох відомств, яке незважаючи на зміни і проблеми зуміло зберегти і далі розвивати науковий і виробничий потенціал. Він нагадав, що на сьогодні реалізується спільний з Бразилією проект створення української ракети-носія і системи космічного базування в провінції Алкантара (Бразилія). Також, нещодавно було проведено випробувальний запуск нової ракети США, в якій перший щабель виготовлений українцями за українськими технологіями.
“Це один з прикладів того, як працює і розвивається один з високотехнологічних секторів української економіки”, – зазначив Євген Олейников. За останні три роки виготовлено і реалізовано продукції на суму понад 9,5 млрд. гривень. При цьому 62% загального обсягу виробництва становить ракетно-космічна продукція. Експортовано продукції на 6 млрд. гривень, що становить понад 60% загального обсягу виробництва.
За результатами діяльності підприємств космічної галузі за 2012 рік темпи зростання обсягів товарної продукції становлять 119,2%, а обсягів реалізованої продукції – 118,7%.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас