Китайський IT-гігант покидає США через "ворожість ринку" та Службу Безпеки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китайський IT-гігант покидає США через "ворожість ринку" та Службу Безпеки

Фондовий ринок
1055
Одна з найбільших китайських компаній у сфері телекомунікацій, Huawei Technologies, має намір піти з ринку США, де всі зусилля компанії з організації продажів телекомунікаційного обладнання наштовхувалися на заборони служб безпеки.
Генеральний директор Huawei Ерік Ксу заявив, що дуже розчарований несприятливою ситуацією, що склалася для його компанії на американському ринку.
“Ми більше не зацікавлені в ринку Сполучених Штатів”, – сказав він.
Служби безпеки США, а також чиновники і політики, неодноразово сипали звинуваченн на адресу Huawei, називаючи китайського телекомунікаційного гіганта загрозою національній безпеці країни. Компанія методично відповідала на всі звинувачення і заперечувала будь-які загрози зі свого боку.
Як повідомляється, у жовтні 2012 року Конгрес США опублікував доповідь про підсумки розслідування діяльності китайських компаній, включаючи Huawei, згідно з яким їхні дії становлять загрозу національній безпеці країни. Тому американська влада рекомендує місцевим компаніям утриматися від співпраці з фірмами з Піднебесної.
Крім того, в доповіді Конгресу США 2008 р. американські військові вказали, що Huawei “підтримує тісні зв’язки” з Народно-визвольною армією Китаю. Як наслідок, компанії був обмежений доступ до мереж, що передають інформацію державного або військового характеру. Зокрема, компанії Huawei була заборонена купівля американської корпорації 3COM з міркувань “національної безпеки”.
Хоча Huawei веде бізнес з близько 45 світовими операторами, їй не вдалося укласти партнерські відносини з жодним великим гравцем на ринку США.
Раніше Корреспондент.biz писав, що американці оголосили бойкот китайським IT-технологіями.
За матеріалами:
Вести.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас