Хорошковський купив канал ТВі за $350 млн - ЗМІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Хорошковський купив канал ТВі за $350 млн - ЗМІ

Фондовий ринок
8604
Телеканал «ТВі», що переживає останнім часом серйозні матеріальні труднощі, схоже, знайшов нове джерело фінансування в особі нового власника. За інформацією від осіб, близьких до керівництва каналу, ним став одіозний український олігарх і політик Валерій Хорошковський, який у лютому поточного року продав свій основний медіа-ресурс – телеканал «Інтер».
За словами джерела, «ТВі» був проданий за $350 млн. Від імені Хорошковського учасником угоди виступила одна з афілійованих комерційних структур. Новий власник ще не спілкувався з творчим колективом, хоча співробітники телеканалу про угоду знають і висловлюють занепокоєння, що олігарх буде впливати на редакційну та інформаційну політику «ТВі».
Нагадаємо, що про фінансові труднощі телеканалу відомо давно. У квітні поточного року в деяких ЗМІ з’явилася інформація про те, що аудит виявив на ТВі великі розкрадання фінансових коштів, через які продаж каналу було названо єдиним способом його збереження. Журналісти писали про декілька можливих кандидатур на посаду нового власника каналу. Найбільш ймовірним варіантом був колишній голова адміністрації президента Кучми Віктор Медведчук і структури, пов’язані з «Газпромом».
З приходом на ТВі Валерія Хорошковсокго, на думку експертів, можна очікувати істотного збільшення в ефірі числа критичних матеріалів, в тому числі і замовного характеру. Багато фахівців упевнені, що для реалізації цієї мети будуть створюватися нові, невідомі українському телеглядачеві формати. На їхню думку, численні політичні ток-шоу в існуючому сьогодні вигляді вже приїлися аудиторії, однак попит на «ефір» серед політиків опозиційного спрямування постійно зростає (особливо в світлі наближення президентської виборчої кампанії). Тому експерти не відкидають появи інших форматів, які могли б дозволити різноманітним силам «засвітитися» на телеекранах на платній і безоплатній основі.
Також сьогодні повідомлялося, що телеканал ТВі з сьогоднішнього дня очолює відомий журналіст Артем Шевченко. У каналу з’явився також новий інвестор – бізнесмен із США Олександр Альтман. Новий керівник вже заявив, що головне завдання телеканалу – його перетворення на справжній прообраз громадського мовлення.
За матеріалами:
Новий Регіон
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас