Жінки врятують американську економіку - Баффет — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Жінки врятують американську економіку - Баффет

1359
Жінки врятують американську економіку. Про це заявив інвестор-мільярдер Уоррен Баффет в інтерв’ю BBC Radio.
Один з найбагатших людей планети, відомий також як “пророк з Омахи”, Уоррен Баффетт зазначив, що сподівався на укладення домовленостей з питання подолання “фіскального обриву”.
Однак, незважаючи на настільки розчаровуючий підсумок переговорів, він все ж вважає оптимістичними перспективи економіки США. Причиною подібного прогнозу він назвав надання жінкам рівних прав на успіх. На його погляд, саме це є ключем до яскравого економічного майбутнього.
“Це одна з небагатьох речей, які змушують мене оптимістично дивитися в майбутнє”, – заявив Баффет.
При цьому він висловив жаль, що подібних можливостей не було у його сестер, оскільки можливість реалізації жінок в бізнесі за часів його молодості була надзвичайно мала.
“Я бачу, як далеко ми просунулися, використовуючи тільки половину талантів в країні, і тепер ми добираємося до того, щоб використовувати всі 100%. Це вселяє в мене оптимізм”, – зазначив Баффет.
Говорячи про короткострокові перспективи США, Баффет все ж зазначив, що компроміс щодо “фіскального обриву” буде знайдений, але не факт, що політики встигнуть до кінця року.
Разом з тим Баффет заявив, що не очікує якихось занадто тривалих багатомісячних переговорів і не бачить нічого страшного, якщо рішення буде схвалено дещо пізніше 31 грудня. Інвестор зазначив, що будь-який результат ситуації не матиме впливу на його довгострокові інвестиційні рішення.
“Я не думаю, що “фіскальний обрив” може заподіяти американській економіці великої шкоди, тому що всі будуть вірити, що влада зможе знайти правильне рішення, як і зі стелею держборгу. В очах решти світу ми можемо виглядати ідіотами, але ми не самогубці. Я сподіваюся, щось буде зроблено до 1 січня, але я не очікую катастрофи, якщо цей термін трохи зрушиться”, – заявив Уоррен Баффет.
Баффет є надзвичайно авторитетною людиною в світі фінансів, і його думка для багатьох має серйозне значення. Він закликає не панікувати і сам не збирається позбавлятися від своїх акцій.
“Поки що я не збираюся продавати хоч якісь акції”, – заявив він. Більше того, інвестор радить найближчим часом віддавати перевагу акціям, а не державним облігаціям.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас