Україна посідає третє місце з кінця за вартістю домашнього інтернету - серед 160 країн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна посідає третє місце з кінця за вартістю домашнього інтернету - серед 160 країн

9475
У рейтингу Міжнародного телекомунікаційного союзу, до якого увійшло більше 160 країн, Україна посідає третє місце з кінця за вартістю домашнього інтернету. За доступ до глобальної мережі в 2011-му абоненти менше платили тільки в Індії і Шрі-Ланці. Дешевше не буває? Ще й як буває. Forbes стали відомі деталі щоквартального звіту дослідницької компанії E&C Consulting.
За останній рік трійка провідних провайдерів, що контролює більше третини ринку, збільшила кількість користувачів на 25%, тоді як їх сумарний дохід зріс всього на 4,2%. Причому зріс тільки за рахунок «Київстару»: «Воля» заробила в III кварталі стільки ж, скільки і роком раніше, а «Укртелеком» і зовсім скоротив виторг.
Причина падіння доходів – у зниженні середнього місячного чека, який за рік зменшився на сім гривень у «Київстару» і «Волі» і на 14 – в «Укртелекому». У всієї першої трійки він істотно нижчий від середнього показника по ринку, який становить трохи більше 75 гривень. Акційні тарифи – вимушена міра в боротьбі з дрібними будинковими мережами, які працюють в сірій зоні, говорить президент «Волі» Сергій Бойко. Генеральний директор київського провайдера IPNET Дмитро Грищук відповідає на це, що розбалувані лідерами ринку користувачі не будуть платити за інтернет більше і по закінченні акцій.
За матеріалами:
Forbes.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас