Експерти: причини коливання гривні - у стимуляції МВФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерти: причини коливання гривні - у стимуляції МВФ

Валюта
2263
Стимулювання України до прискореної лібералізації валютного ринку з боку МВФ без супровідного відновлення фінансування стало однією з причин поточної курсової волатильності в Україні. Таку думку висловив директор центру суспільно-економічних експертиз Ukraine XXI Віктор Мельничук.
“Валютному фонду слід було б виробити більш гнучку систему взаємодії з Україною. НБУ виконав основні зобов’язання – ввів валютні свопи, двосторонні торги на міжбанку, створив умови для вирішення проблеми з формуванням резервів під валютні кредити через придбання банками індексованих держоблігацій тощо. Чому наступні транші не надходять? Тому що уряд не піднімає ціни на газ. Але вибачте – “кесарю – кесареве, слюсарю – слюсареве”… Такою поведінкою МВФ заганяє Україну у проблеми, які все одно потім доведеться спільно вирішувати. Адже Україна повернула фонду не всі раніше отримані позики”, – зауважив експерт.
Нагадаємо, що 2 листопада технічна місія МВФ завершила роботу в Україні. Докладна інформація про підсумки візиту так і не була озвучена. В той же час як заявляв директор департаменту зовнішніх зв’язків МВФ Джеррі Райс, МВФ буде співпрацювати з новим урядом України щодо кредитування.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас