Економіки Китаю та Індії до 2025 р. в сумі перевищать ВВП країн "великої сімки" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Економіки Китаю та Індії до 2025 р. в сумі перевищать ВВП країн "великої сімки"

Казна та Політика
400
Економіки Китаю та Індії в сумі перевищать ВВП “великої сімки” розвинених країн до 2025 р. Про це йдеться в опублікованій сьогодні доповіді Організації з економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР).
Згідно з прогнозами організації, в 2012 р. ВВП Китаю перевищить аналогічний показник єврозони. До 2030 р. економіки двох згаданих країн виявляться вищими, ніж ВВП США, єврозони і Японії разом узяті. Прогноз ОЕСР був розроблений на основі паритетів купівельної спроможності (ПКС) за 2005 р.
Публікація не викликала солідарності серед інших аналітиків. Аса Йоханссон, одна з авторів доповіді “Погляд на 2060 р.: довгострокові перспективи світового економічного зростання” зазначила, що організація розглядає лише гіпотетичний сценарій розвитку подій, а не пропонує конкретний прогноз.
Крім того, деякі організації, які представили схожі публікації, говорять про більш тривалі терміни. Так, прогноз інвестиційного банку Goldman Sachs припускає, що спільний ВВП країн БРІК (Бразилія, Росія, Індія і Китай) перевищить ВВП “великої сімки” лише до 2037 р.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас